Збільшити шанси на одужання, не допустити ускладнень та !мінімізувати витрати – все це можливо завдяки вчасному виявленню хвороби і постановці правильного діагнозу. Ні для кого не таємниця, що провідні медичні фахівці зосереджені у великих містах і потрапити на прийом до них зазвичай непросто. Буває, що питання транспорту, проживання, коштів і часу змушують нас взагалі відмовитися від думки про консультацію, адже “не так уже й болить”. Але технології не стоять на місці, роблячи надання вчасної та адекватної медичної допомоги пацієнту доступним.
Телемедичні консультації – це основний інструмент телемедицини, що використовується для дистанційного обстеження, а також інтерпретації знімків та інших зображень, зафіксованих цифровими носіями. Отже, пацієнт може отримати медичну послугу на відстані, а лікар, за потреби, залучити вузьких спеціалістів або досвідчену команду експертів для зменшення імовірності діагностичних помилок.
У системі “Доктор Елекс” передбачена можливість проведення дистанційних консультацій з урахуванням усіх потреб як лікаря, так і пацієнта. Зручний інтерфейс надає можливість лікареві заповнювати відповідний протокол обстеження безпосередньо під час відеочату, дозволяючи долучити до нього знімки екрану, зроблені в процесі розмови. Пацієнт, в свою чергу, завдяки адаптивному веб-додатку, отримує своєчасну медичну консультацію незалежно від свого місцезнаходження та на будь-якому девайсі. По завершенні консультації, необхідні медичні заключення відправляються на електронну адресу пацієнта.

9 листопада в Українському кризовому медіа центрі пройшла прес – конференція, присвячена старту Національного освітнього проекту для лікарів сільської місцевості «Школа сімейного лікаря». Головною метою проекту є підвищення обізнаності серед сільських лікарів щодо деталей впровадження медичної реформи та, зокрема, реформування медицини у сільській місцевості.

Опубліковано Доступна Медицина Субота, 10 листопада 2018 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *