На базі Медична інформаційна система Doctor Eleks в Черкаському обласному онкологічному диспансері створено інформаційний простір, який об’єднав п’ять скринінгових центрів “Здоров’я жінки”, розташованих в різних містах області, в єдину медичну інформаційну мережу.

http://ck-oda.gov.ua/tak-maje-pratsyuvaty-suchasna-medytsy…/

Мережа скринінгових центрів «Здоров’я жінки» запрацювала на Черкащині. Тепер їх п’ять: у Черкаському обласному онкологічному диспансері, Смілянській міській лікарні ім. Т. Г. Шевченка, у центральних районних лікарнях у Звенигородці, Умані та Золотоноші. Останній центр офіційно відкрили напередодні.

Цей проект зініціювала Черкаська ОДА спільно з Черкаським обласним онкологічним диспансером. За словами фахівців, щороку в області обстежують близько 300 тис. жінок, із них – у 4,5 тис. виявляють рак. Часто на пізніх стадіях.

– Саме посилення профілактики онкозахворювань у жінок і вчасне діагностування недуг були нашими завданнями, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – У скринінгових центрах – найсучасніше обладнання. Тут діє принцип «одних дверей». Тобто жінка приходить в один заклад і отримує високоякісне обстеження. Причому максимально близько до дому. І це теж важливо, враховуючи, що часто пацієнтки просто не доїжджали до обласного центру. Саме так, як скринінгові центри, має працювати сучасна медицина.

Усі скринінгові центри «Здоров’я жінки» інформатизовані. Дані кожної пацієнтки тут заносять в електронну картку. База зберігається в обласному онкодиспансері. З його фахівцями працівники скринінгових центрів можуть консультуватися онлайн.

Нагадаємо, цей проект на Черкащині реалізовано коштом Державного фонду регіонального розвитку України та місцевих бюджетів. Зокрема, на закупівлю обладнання спрямували майже 19 млн грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *