🔐Електронні медичні дані, у порівнянні з паперовими медичними картками, забезпечують вищий рівень захисту. Доступ до інформації, збереженої в ЕСОЗ, надається лише ідентифікованим та автентифікованим медичним фахівцям, які мають відповідні права доступу.

🧑‍💻Доступ до даних передбачає:

📌Ознайомлення з записом (доступ на читання)
📌Редагування запису в окремих випадках (доступ на редагування)

✅ Медичний працівник має доступ до всіх медичних даних пацієнта, за винятком записів з чутливою інформацією, якщо пацієнт подав декларацію лікарю (сімейному лікарю, терапевту, педіатру).

✅ Медичні працівники інших організацій можуть переглядати медичні дані, якщо пацієнт звернувся за електронним направленням чи надав згоду на перегляд у разі самозвернення.

✅ Чутливі медичні дані підлягають особливим правилам доступу в ЕСОЗ, забезпечуючи доступ тільки автору запису. У разі потреби в доступі до інших медичних даних лікар повинен здійснити запит на доступ.

✅ Лікар має можливість отримати доступ до різних типів медичних записів, таких як епізоди медичної допомоги, плани лікування, взаємодії, процедури, направлення та інші, за умови підтвердження відповідного права.

✅ Крім того, лікар може надати доступ до електронного направлення іншому закладу за згодою пацієнта, якщо послуга може бути надана тільки в цьому закладі.

Doctor Eleks – сучасна, зручна та надійна електронна система, для вашого медзакладу!😉

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *