🔵 Важливі зміни в процесі виписування та отримання рецептурних лікарських засобів українцями з метою покращення доступу до якісної медичної допомоги та зменшення самолікування:

1️⃣ Відтепер наркотичні (психотропні) ліки отримуватимуть тільки за електронним рецептом. Це запобігає неконтрольованому обігу небезпечних препаратів.

2️⃣ Наркотичні (психотропні) ліки, які відшкодовуються за програмами місцевих бюджетів, також виписуватимуться лише за електронним рецептом.

3️⃣ Для виїзду за кордон з такими ліками пацієнту необхідна друкована інформаційна довідка до рецепта з підписом і печаткою лікаря.

4️⃣ Термін дії рецептів на рецептурні ліки збільшено до 90 днів для пацієнтів, які сплачують за ліки власні кошти.

5️⃣ Удосконалено процес дистанційного виписування електронних рецептів, дозволяючи лікарям призначати ліки без особистого прийому пацієнта у випадках, коли це обгрунтовано.

Нагадуємо, що у рамках урядової програми реімбурсації «Доступні ліки» за допомогою веб-порталу Doctor Eleks лікар має можливість виписати пацієнтові електронний рецепт, а працівник аптеки – відпустити ліки за цим рецептом! 🏥💊👩‍⚕️👨‍⚕️

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *