🏥 Національна служба здоров’я України (НСЗУ) надала відповіді на низку питань, пов’язаних з внесенням інформації про вакцинацію в ЕСОЗ. Основні питання та відповіді на них подані нижче👇

❓ Щодо введення доз вакцини по протоколу та етапу вакцинації у систему ЕСОЗ залишилися нез’ясованими.

✅ Процес введення доз вакцини в систему ЕСОЗ вимагає врахування протоколу вакцинації для кожного конкретного захворювання, проти якого здійснюється щеплення. Таким чином, для захворювань, які передбачають щеплення (дифтерія, правець, кашлюк, поліомієліт, гемофільна інфекція), порядковий номер дози буде 1. Але для вакцинації проти гепатиту В, порядковий номер буде 2. Отже, важливо дотримуватися цього принципу під час внесення інформації.

❓Як правильно вносити в систему ЕСОЗ вакцини, які не входять до календаря профілактичних щеплень?

✅ Вносити в систему ЕСОЗ вакцини, які не входять до календаря профілактичних щеплень, слід так само, як і щеплення, які передбачені календарем. Алгоритм введення інформації про щеплення не різниться в цих двох випадках. Таким чином, важливо забезпечувати правильне документування всіх видів вакцинації для збереження даних в системі ЕСОЗ.

👩‍💻Також нагадуємо, що у рамках урядової програми реімбурсації «Доступні ліки» за допомогою веб-порталу Doctor Eleks лікар має можливість виписати пацієнтові електронний рецепт, а працівник аптеки – відпустити ліки за цим рецептом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *