Важлива Інформація щодо Скасування Електронного Рецепта в ЕСОЗ📢

✅ Скасування електронного рецепта фармацевтом в ЕСОЗ допускається лише у випадку, коли рецепт є недійсним. Що це означає?

🔍 Е-рецепт є недійсним, якщо:

1️⃣ Він був виписаний з порушенням вимог Правил виписування рецептів на лікарські засоби.
2️⃣ Містить несумісні лікарські засоби або помилки, включаючи дозу лікарського засобу, або строк дії якого закінчився.

📝 При скасуванні рецепта фармацевт повинен чітко вказати підстави для визнання рецепта недійсним.

🔔 Після скасування рецепта в ЕСОЗ, фармацевт зобов’язаний інформувати пацієнта про необхідність звернутися до лікаря для призначення необхідного лікарського засобу та виписки нового рецепта.

🔄 Функція скасування рецепта можлива для всіх програм – як за власні кошти пацієнта, так і в межах програм реімбурсації.

🚫 Коли скасування рецепта НЕ ДОПУСКАЄТЬСЯ:

У випадку, коли пацієнт вважає, що в рецепті була допущена помилка (наприклад, вказано не той лікарський засіб чи джерело фінансування), це НЕ є підставою для скасування рецепта фармацевтом.

🤷‍♀️ Що ж тоді робити?

Фармацевт повинен надати пацієнту роз’яснення і вказати, що в інформаційній довідці (якщо вона є у пацієнта) можна переглянути всю інформацію про рецепт і впевнитися у призначенні лікаря, шляхом повторного звернення до лікаря.

❗ Важливо зауважити, що тільки лікар визначає доцільність і необхідність призначення конкретного лікарського засобу, використовуючи відповідні алгоритми, протоколи лікування, дослідження тощо.

МІС «Doctor Eleks» – зручне рішення для аптечних закладів!😉

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *