У 2021 році НСЗУ пропонує в 3,6 рази збільшити тариф на надання стаціонарної паліативної допомоги, у 3 рази збільшити тариф на надання мобільної паліативної допомоги.

Послуги з паліативної допомоги є дуже затребуваними в Україні. За оцінкою Українського центру суспільних даних, на сьогодні паліативної допомоги в нашій країні потребують понад 320 тисяч пацієнтів. Тож Національна служба здоров’я України пропонує розвивати цей напрямок. Зокрема, у 2021 році НСЗУ пропонує в 3,6 рази підвищити тариф на надання стаціонарної паліативної допомоги та у 3 рази підвищити тариф на надання мобільної паліативної допомоги. Реалізувати зазначені пропозиції можливо, якщо буде затверджено збільшення бюджету Програми медичних гарантій на 2021 рік до 225 млрд грн.

На надання паліативної допомоги пацієнтам НСЗУ законтрактувала у цьому році 485 медзакладів. З них, 431 медзаклад законтрактовано на надання паліативної допомоги пацієнтам в стаціонарних умовах, 203 медзаклади – на надання мобільної паліативної допомоги.

Джерело новини: https://nszu.gov.ua/novini/nacionalna-sluzhba-zdorovya-proponuye-pidvishchiti-tarif-na-332

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *