👩🏼‍⚕️Що важливо памʼятати фармацевтам та провізорам у роботі з електронними рецептами?

✅ Відпуск ліків за власні кошти пацієнта

📎З 1 квітня 2023 року запрацював електронний рецепт на всі рецептурні ліки за власні кошти пацієнта. Нагадуємо, що перелік рецептурних ліків, як і правила їх відпуску в аптеці, не змінилися.

✅ Відпуск ліків, які підлягають реімбурсації за програмою “Доступні ліки”

📎Починаючи з 1 липня поточного року, «Доступні ліки» знову почали відпускатися лише за електронним рецептом. Разом з тим, як і раніше на прохання пацієнта лікар зможе додатково роздрукувати інформаційну довідку, в якій буде міститися інформація про рецепт.

✅ Відпуск лікарських засобів, вартість яких відшкодовується у рамках місцевих програм

📎Невдовзі відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів, часткова чи повна вартість яких відшкодовується в рамках програм місцевих бюджетів згідно з постановою КМУ від 17.08.1998 № 1303, також буде здійснюватися за електронним рецептом.
Так, усі без винятку пацієнти, які проходять складне лікування та потребують знеболення, зможуть отримувати рецепт на такі ліки у більш зручний для них спосіб.

✅ Відпуск ліків екстемпорального виготовлення

📎Ліки екстемпорального виготовлення (тобто такі, які виготовляються в аптечних закладах) як і раніше продовжать відпускатися за паперовими рецептами.

👉А також хочемо нагадати, що рішення Doctor Eleks для аптечних закладів відповідає вимогам eHealth і забезпечує аптекам технічні можливості для взаємодії з компонентами eHealth у рамках програм реімбурсації та електронного рецепту!😉

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *