‼️‼️Нагадуємо, що наказом МОЗ від 21.07.2023 р. № 1333 внесені зміни до наказу № 360, який стосується Правил виписування рецептів на лікарські засоби і медичні вироби та Порядку відпуску лікарських засобів і медичних виробів з аптек.

🗓️Набуття чинності цим наказом очікується вже в середині вересня поточного року, тому ☝️варто пам’ятати про 5 головний змін, які обовʼязково необхідно враховувати лікарям та фармацевтам у своїй роботі:

1️⃣ Відпуск наркотичних (психотропних) лікарських засобів в аптеці почне здійснюватися виключно на підставі електронного рецепта.
2️⃣ Призначення та відпуск наркотичних (психотропних) ліків, вартість яких відшкодовується в рамках програм місцевих бюджетів, почне здійснюватися за електронним рецептом.
3️⃣ Для виїзду за кордон з наркотичними (психотропними) ліками пацієнту буде необхідна друкована інформаційна довідка до рецепта.
4️⃣ Строк дії рецептів на рецептурні ліки за власні кошти пацієнта становитиме 90 календарних днів (замість 30 днів).
5️⃣ У випадку звернення пацієнта дистанційними засобами звʼязку лікар буде мати право ухвалити рішення про виписування електронного рецепта на ліки без проведення особистого прийому пацієнта.

💊Doctor Eleks – сучасне рішення для аптечних закладів, яке відповідає усім вимогам ЕСОЗ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *