Якісне обстеження та дистанційне консультування із провідними лікарями стануть доступними для черкащанок. Ближче до Нового року в Черкасах, Смілі, Звенигородці, Золотоноші та Умані створять спеціальні кабінети жіночого здоров’я, де можна буде пройти повне мамологічне та гінекологічне обстеження.

Про це сьогодні під час спілкування з журналістами розповів заступник голови Черкаської ОДА Ярослав Березань.

Як повідомив посадовець, проект буде втілено в життя в рамках співфінансування з державного та місцевого (область і райони) бюджетів 50 на 50. Ідеться, зокрема, про Державний фонд регіонального розвитку. Загальна вартість – близько 19 млн грн. Надалі мережу кабінетів розширюватимуть по області.

– Це унікальний проект для України, коли за рахунок співфінансування створюються такі кабінети. Все буде пов’язано в одну мережу для оперативного реагування, діагностування, консультування та надання допомоги. Приміром, фахівці обласного онкодиспансеру зможуть віддалено консультувати пацієнтів із Умані. Сам проект зініціював голова Черкаської ОДА, – сказав Березань.

Головний лікар Черкаського онкодиспансеру Віктор Парамонов наголосив на повній підтримці цього проекту з боку адміністрації.

– У нашій системі охорони здоров’я, недосконалій, нереформованій, треба робити такі речі, бо страхового полюсу, який зажене жінку на профогляд, немає. Коли все це буде створено і буде компактно розташовуватися, то жінка піде на огляд. Плюс буде можливість консультування нового рівня, – розповів лікар.

Планується, що спеціалісти для майбутніх центрів у районах пройдуть навчання в Черкасах. Нагадаємо, торік завдяки співфінансуванню з ДФРР на Черкащині оновили флюоропарк.

Джерело: infomist.ck.ua 
© infomist.ck.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *