еМалятко – 9 державних послуг за однією заявою, які легко можуть отримати батьки новонародженої дитини. Відтепер не потрібно відвідати до 10 установ для цього, адже можна зробити це з власного комп’ютера!

У серпні Міністерство охорони здоров’я України, ДП “Електронне здоров’я” та НСЗУ Національна служба здоров’я України за підтримки Міністерство цифрової трансформації України розпочало реінжиринг медичного свідоцтва про народження. Йому на заміну прийшов електронний медичний висновок, що дозволяє лікарю після народження дитини юридично підтвердити цей факт в електронній системі охорони здоров’я.

Завдяки запуску функціоналу медичних висновків у eHealth у жовтні 2020 року став можливим запуск послуги єМалятко онлайн на diia.gov.ua. Новий функціонал порталу було презентовано сьогодні на Diia Summit, який проводило Міністерство цифрової трансформації України.

Електронний медичний висновок про надозволяє батькам самостійно реєструвати народження дитини онлайн на порталі Дія, а також швидко і у будь-якому зручному місці отримувати комплекс послуг єМалятко.

Джерело новини:
https://ehealth.gov.ua/2020/10/06/zapusk-emalyatko/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *