http://www.zdrav.ck.ua/uk/content/proekt-informaciyi-shchodo-pochatku-kursiv-informaciyi-i-stazhuvannya-osnovy-roboty-na

Електронна система охорони здоров’я  eHealth  – це система, яка допомагає пацієнтам отримувати, а лікарям – надавати якісні медичні послуги,  а також  дозволяє контролювати   наскільки ефективно витрачаються виділені на охорону здоров’я державні кошти і запобігати зловживанням.

В Україні система складатиметься з центрального компонента (ЦБД) – він відповідатиме за централізоване зберігання та обробку інформації – та медичних інформаційних систем (МІС), які лікарні та поліклініки можуть обирати на ринку і встановлювати в себе.

Упродовж року, під егідою та за сприяння УОЗ, в  закладах  охорони здоров’я області активно впроваджуються інформаційні медичні системи. У цьому контексті, з метою поглиблення компетенції медичних працівників в сфері інформаційно-телекомунікаційних технологій, оволодіння ними практичними навичками та вміннями роботи на ПК та  безпосередньо з  інформаційними медичними система, на базі комунального некомерційного підприємства «Черкаський обласний навчально-тренінговий центр підвищення кваліфікації лікарів Черкаської обласної ради» з 02.04.2018 року розпочато проведення відповідних курсів інформації і стажування для лікарів області. Наказ УОЗ ЧОДА від 21.03.2018 р. №286 «Про організацію навчання лікарів на курсах інформації і стажування»

Цикл занять з курсу інформації і стажування «Основи роботи на персональному комп’ютері та медичні інформаційні системи» для сімейних лікарів розпочав завідувач кафедри комп’ютерних наук та інформаційних технологій управління ЧДТУ, науковий керівник проекту інформатизації медичних закладів області, професор Ю.В. Триус. У своїй вступній лекції він розповів про особливості впровадження електронної системи охорони здоров’я (eHealth) в Україні, про роль медичних інформаційних систем в цьому процесі, поділився досвідом впровадження медичних інформаційних систем у закладах охорони здоров’я Черкащини, окреслив проблеми і перспективи інформатизації медичних закладів у зв’язку з реформою в системі охорони здоров’я України. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *